U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wat is Nei?

Neuro Emotionele Integratie, in het kort NEI, is ontwikkelt door arts Roy Martina. NEI is ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met o.a. NLP en Oosterse Geneeswijzen. Zo maakt NEI bijvoorbeeld gebruik van dezelfde energiebanen als een acupuncturist en is gebaseerd op principes uit neurowetenschappen, bio-kinesiologie en toegepaste psychologie. NEI bestaat in zijn huidige vorm ruim 20 jaar in Nederland.

NEI is een methode om onverwerkte incidenten, trauma’s, emotionele problemen of lichamelijke klachten op een vriendelijke manier definitief op te lossen. Doorgaans zijn lange praatsessies niet nodig. Geleden trauma’s die de oorzaak zijn van klachten hoeven niet opnieuw ervaren te worden. NEI- sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Juist om die redenen ervaren mensen NEI- therapie als een zeer prettige werkvorm.

 

Hoe?

Al vanaf het moment dat we net geboren worden, of eigenlijk al bij onze moeder in de buik, maken we van alles mee. Leuke, minder leuke maar ook traumatische gebeurtenissen. Al deze gebeurtenissen slaat je onderbewustzijn op. Wil je het niet voelen, ervaren of er niet mee bezig zijn, dan zet je deze emoties even aan de kant als een auto op een parkeerplaats. Je kunt je voorstellen dat als je dat te vaak doet - zonder deze 'traumaatjes' op te lossen - je parkeerplaats overvol kan raken. Dit is het moment dat je er niet meer omheen kunt en er lichamelijke/psychische klachten kunnen ontstaan. Vaak krijgen we al veel signalen van ons lichaam dat er iets aan de hand is, maar luisteren we hier niet naar, herkennen ze niet of weten niet goed wat we ermee moeten.

 

Methode

Ik werk met een biotensor, een meetinstrument die de frequentie van het lichaam kan meten.

Ieder mens heeft eigen eigen frequentie, als er iets gezegd wordt dat klopt, werkt de frequentie door in zijn eigen bandbreedte. Wordt er iets gezegd wat niet klopt, zal er, hoe klein dan ook, een afwijking zijn in de frequentie. Deze pikt de biotensor op en zal hierdoor een JA of NEE antwoord geven. De biotensor werkt op lichaamseigen energie, en heeft geen batterijen nodig. 

Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact op!